Användarprofil

Uppgifter
Användarnamn
Email
Besök -
Hemsida Ingen
Plats (stad)
Senaste besök 01:00 - 1:a Januari 1970
Poster i forumet
Varningar
Grupp
Medlem sedan 01:00 - 1:a Januari 1970
Artiklar och filer
Den här användaren har inga artiklar eller filer

Avatar


Presentation av

Den här användaren har inte skapat någon personlig presentation.

Senaste inläggen i forumet

Spelprogrammering med CDX och OpenGL
jag gick kursen som författarna driver utifrån boken. den heter programmering C - spelprogrammering och är på gymnasial nivå. kursen var rätt bra, på rätt låg nivå. har inte läst boken, men till kursen behövde man känna till grundläggande C++, that is t.o.m. klasser. open gl och cdx förklarades helt och hållet på kursen, man behövde inga baskunskaper. 3d-spelen vi gjorde blev mest ett resultrat av en open-gl tutorial, men vi kunde lägga in 3d-modeller och sånt. i cdx delen lärde vi oss mer, där kan man uppnå i princip samma grejer som i Game Maker. typ en supermario klon eller något i den stilen.

Postad 22:45 - 25:e Mars 2008
Collision Detection
Hej hej!

Vet ni någon bra srtikel eller dyl. som tar upp collision detection på ett teoretiskt stadium? Eller med anknytning till C++ med för den delen. Ska göra ett platformspel har jag tänkt, men jag vet inte hur jag ska lösa colision detectionen... Skulle vilja komma ned på pixel nivå, men är det inte risk för att det hackar då?

Mvh
Neckutrek

Postad 13:00 - 2:a November 2005
SDL i DevC++
Svar till nibbo: Haha! Yes! Det funkade att kompilera Smiley äntligen.. men nu säger windows att det är något fel på min SDL.dll...

Vad är det för skillnad på Runtime library och development library? Vilken SDL.dll är det jag ska lägga i system32?

Glöm det, hade glömt att uppdatera den Smiley
Strålande glad nu jag, tack allihop! Nu fungerar det ju! Smiley

Postad 17:08 - 10:e Oktober 2005
SDL i DevC++
Hmm.. under project options kan man välja parametrar... där finns ett fält kallat linker... kan det ha något med saken att göra?

Det finns 4 lib filer som följer med sdl 1.2 ska jag länka till alla?

Postad 20:17 - 9:e Oktober 2005
SDL i DevC++
Jag har försökt med OpenGL i Borland, OpenGL i DevC++, jag har tittat på Guider, sökt faq på swec... så gav jag upp, sedan började jag knåpa med SDL, i DevC++, fungerade inte.. sökte olika tutorials, faq mm på swec också kom jag hit.. läste guiden under artiklar, men det funkar ändå inte.

Hur gör jag om jag vill lära mig att skriva SDL i DevC++? Spelar min version av DevC++ någon roll? Räcker det med att bara lägga in alla header och lib filer i DevC++, de som jag laddat från www.libsdl.org (SDL 1.2), och sedan börja skriva? Måste jag ställa in DevC++ med någonting?

Vill jättegärna kunna fortsätta läsa guiden här.. men jag får det inte att fungera..

Postad 19:58 - 9:e Oktober 2005

Skicka meddelande
Läs s blog