Nyheter

Tipsa om en nyhet | Sök i nyhetsarkivet

The pirate bay och piratbyrån uppe igen

Postad av: ozamosi (12:36 - 3:e Juni 2006) Kommentarer (10)
En liten uppdatering.

Nu har The pirate bay och Piratbyrån kommit upp igen. Man har fått låna servrar i Nederländerna, och män räknar även få låna några till i åtminstonde Belgien, Ryssland och Ukraina. Man har även fått upp piratbyrån igen.

Så räden har alltså efter mindre än en vecka inte påverkat pirate bay mer än att deras servrar nu är distribuerade över hela världen. Efter en vecka är det fortfarande flera webbsidor som ligger nere, och övriga webbsidor som togs om hand i räden har fått införskaffa nya datorer.

Samtidigt har polisen.se, antipiratbyran.com, idg.se och piratpartiet.se från och till legat nere på grund av DoS-attacker.

Det har skickats 350 mail adresserade direkt till Bodström sedan räden. Det har öppnats en e-postlista för de som fick sina servrar beslagtagna, eftersom dessa har tänkt föra en grupptalan av polisen. Polisen har nu börjat säga att det var ett misstag att ta alla servrar. Så lät det inte häromdagen... JO har bestämt sig för att ta ett "eget initiativ" och utreda det här i grunden på grund av alla de anmälningar som kommit in. Centerns Johan Linander har slutligen anmält Bodström och hela regeringen till konstitutionsutskottet.

Bodström och övriga inblandade från svenska staten har aldrig hört taaalas om detta. MPAA och BSA säger gärna att det var tack vare deras påtryckningar razzian genomfördes.

Idag, lördag, är det demonstrationer både i Göteborg och i Stockholm. Mer information på http://piratdemonstration.se/


Atom feed