Forum: Problem med nybörjarguiden!

Forum huvudsida -> Programmering -> Problem med nybörjarguiden!

Sidor: 1

Till botten

larssa_ahlqvist 04:24 - 27:e Juli 2009 | Post #1
Medlem
Inlägg: 2


Skicka PM
Tja,

Först och främst vill jag be om ursäkt om detta inte hör hemma i just denna kategorin, men har helt ärligt ingen aning om vart ja borde skriva den, hoppas inte det är några större problem.

Okej, så till mitt problem nu.

Jag har gjort alla 'tutorials' fram till nr. 9 och ingen av 'programmen' fungerar som det står att dom bör göra. T.ex så i den som räknar från 1 - 100, allt den gör är att skriva så här:

1
1
1
1

Osv, I all evighet verkar det som. Nu, vad jag får för mig av tutorialen är att efter den har räknat till 100 så ska det stå 'Slut!', men det gör det inte och jag fattar verkligen inte varför, har 'kopierat' exakt så som det ser ut på tutorialen, har sett till så att alla rader stämmer och att där inte är några stav fel etc etc, endå så händer inget.

Det har varit så på alla 'programmen' som det händer något mer än 'Hello world' tutorialen. T.ex när man ska skriva in sitt namn så får jag för mig att efter det så ska det stå 'Trevligt att ses <namn> !' men så fort jag trycker Enter efter jag skrivit in 'namn' (utan ' såklart) så stängs det ner, precis som det var allt.

Detta är min absolut första gång med något dator språk what-so-ever, så har väldigt lite erfarenhet, bara så jag inte får något svar som är helt otydligt för mig, hehe.

Använder för övrigt Dev-C++ från Bloodshed, ifall det är viktig information.

Ursäktar all text, men lika bra att förklara så bra jag kan med en gång istället för att dra ut på det i flera olika kommentarer.


Hoppas du/ni förstår vad jag menar och kan hjälpa mig förstå vad det är jag gör fel.

Tack I förhand,
/Larssa
FunkyChicken 09:56 - 27:e Juli 2009 | Post #2
Nyhetsredaktör
Inlägg: 800


Skicka PM
Kontrollera en gång till att du skrivit exakt rätt på rad 14, dvs tal+=1;

De som är ovana vid konsolprogram har nästan alltid samma frågor när de börjar programmera för första gången, och därför finns det överst i programmeringsforumet finns ett ämne som heter "Tips innan du skapar nya trådar" med förhoppningen att spara tid och underlätta för alla inblandade. Där hittar du lösningen på ditt problem med att programmet "försvinner".
larssa_ahlqvist 17:44 - 28:e Juli 2009 | Post #3
Medlem
Inlägg: 2


Skicka PM
Dumt nog så blev jag irriterad efter ett tag och stängde av, nästa gång jag skulle testa så kom inte problemet upp så drar slutsattsen att jag gjort något slarvfel.

Läste för övrigt att de där med att 'programmet' stängdes ner direkt när jag startade det hade att göra med compilern jag använde, så ifall någon annan nybörjare råkar snubbla över denna tråden och av någon anledning inte tänker på den tråden som du har länkat (som jag själv) så rekommenderar jag starkt Microsoft Visual C++ 2008 Express Edition, det är gratis och just detta 'problemet' händer inte med denna compilern.

Denna tråden kan stängas nu, tack för ditt svar.


Senast redigerad 17:45 - 28:e Juli 2009


Sidor: 1

Forum huvudsida -> Programmering -> Problem med nybörjarguiden!
Atom feed

Du får inte posta i den här tråden | Till toppen