Jordgubbsätarguide

Tillbaka till filarkivet

Filer

Verktyg

Kommentarer (6)
Utskriftsvänligt format

Betyg

markedunmaked 6.4

I denna guide kommer jag att gå igenom de mest grundläggande delarna i hur man äter jordgubbar.

Navigation:

Text - Jordgubbsätarguide

Den här guiden kommer att gå igenom de mest grundläggande delarna i att jordgubbar.


Steg 1 Att få tag på en jordgubbe

Det finns olika sätt att få tag på en jordgubbar. Det enklaste men dyraste varianten är att köpa dem på någon matvarubutik, till exempel Konsum. Dessa butiker finns i de flesta större samlingsplatser för människor och tillhandahåller bra jordgubbar i enliters kartonger till ett något högt pris.

Det andra sättet är att odla dem själv. Om du odlar dem själv så köper du oftast plantan på en plantskola och planterar den. Vanlig plantjord brukar fungera bäst. Undvik metallfilspån och träflis. Efter ett tag med regelbunden vattning och sol så kan det komma små bärliknande saker på plantorna. Dessa är till en början gula eller gröna men blir efter ännu ett tag röda. Då är de färdiga att plockas.

Så här brukar jodgubbarna se ut när de är mogna.Steg 2 ,,ta jordgubbarna

Detta är kanske den delen av jordgubbsätarkonsten som nybörjare kan ha svårt med. Det finns dock en enkel tumregel som man kan ta till. Allt som är grönt skall undvikas att ätas. Sen när man känner att man är bra på det grundläggande som beskrivs ovan kan man prova lite mer avancerade metoder. Tillexempel kan man äta dem med mjölk eller grädde om man känner att man ligger back med kalorier.

Jag hoppas att denna guide har hjälpt er. Om ni har några frågor så kan ni ställa dem i forumet eller per mail till mig. Felixandersen@gmail.com

Glad sommar!! // Nibbo

Slut

Navigation:

Till toppen